FRANCUSKIE CHOINECZKI Z CYNAMONEM I CUKREM.

3 (1 ocen)

  • 20 min

Szybki i łatwy przepis na domowe ciastka a nadający kształt świąt. Pyszna i słodka przekąska.

  • 20 min

Składniki:

  • gotowe ciasto francuskie
    cynamon
    gruby cukier kryształ
    dodatkowo; foremka lub szablon z papieru
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Francuskie choineczki z cynamonem i cukrem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i wycinamy foremką lub od szablonu kształt choinek , posypujemy cynamonem i grubo ziarnistym cukrem, układamy na blasze posmarowanej olejem i pieczemy w temp. 190st. do zrumienienia. Lekko ponacinać w poprzek choineczki.

Porady

CHOINKI SĄ OZDOBĄ STOŁU, A TAKŻE MOŻNA POWIESIĆ NA CHOINKĘ .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cukier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować