1.
Ciasto francuskie dzielimy na 10 (ok 1½cm) pasów wzdłuż dłuższego boku. Na wykałaczkę nabijamy migdał (wcześniej wystarczy zrobić dziurkę metalowym szpikulcem) i nabijamy wstążki ciasta francuskiego układając je na kształt choinki. Pomiędzy warstwami układamy drobno posiekane bakalie oraz kawałki czekolady deserowej. Choinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 12-15 minut.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy herbatę matcha a jeśli czekolada stwardnieje- 2 łyżki mleka. Płynną w zielonym kolorze polewamy po choineczkach, a następnie posypujemy je wiórkami kokosowymi.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze