Francuska strucla z jabłkami

4.5 (151 ocen)

  • 40 min

Jeżeli ktoś ma ochotę i czas polecam zrobienie samodzielnie ciasta w domu ale nie wstydźmy się kupować gotowego pamietajmy aby było dobrej jakości.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    2 średnie jabłka
    1 łyżka cukru brązowego
    szczypta cynamonu
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Francuska strucla z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewamy na 180 stopni
    Jabłka umyć, obrać pokroić na cienkie półplasterki. Na rozłożone ciasto wzdłóż dłuższego boku ok 1 cm od brzego układamy gęsto pokrojone jabłka posypujemy owoce cukrem i cynamonem i zwijamy jak roladę. Czasami dla urozmaicenia posypuję jabłka orzechami lub rodzynkami. Układamy na blachę i nacinam porcje, najlepiej okrągłym nożem do pizzy ;) i wkładam do piekarnika na 30-35 min aż ciasto urośnie i lekko się zrumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować