Francuski warkocz z mięsem i warzywami.

4.5 (194 ocen)

  • 10 min

Jest to danie szybkie i bardzo smaczne. Moja rodzina uwielbia wymyslać nowe i ciekawe potrawy więc to bardzo przypadło im do gustu,i postanowiłam podzielić się tym przepisem:)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    pierś z kurczaka
    1 mały kabaczek
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    50 dkg pieczarek
    3 cebule małe
    kukurydza konserwowa (1 puszka)
    30 dkg mozzarelli
    przyprawy do smaku
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Francuski warkocz z mięsem i warzywami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Ciasto:
    Wyciągamy z opakowania lub gdy ktoś robił własne rozwałkowujemy i nacinamy z każdej strony ale aby środek był cały.
    Farsz:
    pierś z kurczaka podsmażamy na patelni z dodatkiem przypraw, zebule i pieczarki podsmażamy osobno dodajemy do tego pokrojony w kostke kabaczek, papryke a na końcu kukurydze. Wszystko powinno być nie dokońca dogotowane.
    Przygotowany farsz wykładamy na rozwałkowane ciasto posypujemy mozzarellą i zaplatamy jak warkocza. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 30 minut i pieczemy w 220 stC

Porady

Nadzienie może być dowolne tak jak ktos lubi. Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować