Francuski łosoś

4.5 (151 ocen)

Pyszne i delikatnie danie który każdy polubi

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    filet z łososia około 250g
    sól
    pieprz cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Ryba Ciasto

Francuski łosoś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zdejmujemy skórę z filetu łososia.
    Filet przyprawiamy solą i wcieramy w niego dość sporą ilość pieprzy cytrynowego. chowamy do lodówki na około 3 godziny.


    Wykładamy zamarynowany filet z łososia i układamy na cieście francuskim. Przykrywamy cały filet ciastem, układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180stopni na około 30-40 minut

Porady

Wierzch ciasta warto posmarować rozmąconym jajkiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować