Francuski a'la krokiet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby rozmrozić i pokroić w kostkę.Kapustę ugotować do miękkości-wystudzić i posiekać dość drobno.Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzac olej podsmażyć cebulę następnie dodać grzyby a na końcu kapustę.Doprawić przyprawami i chwilkę przesmażyć.Odstawic do wystygnięcia.
2.Ciasto francuskie przekroić na pół.Na środek ułożyć farsz po całej długości a na farsz po dwa paski sera. Końce ciasta poprzecinać w paski (jak na zdjęciu) następnie zakładamy jeden na drugim tak jak byśmy robili warkocz.Całość smarujemy roztrzepanym żółtkiem i wkładamy do rozgrzanego do 170*C i pieczemy około 30 minut.
Możemy podać z czystym czerwonym barszczykiem ....
Komentarze