Francuskie krateczki-bułeczki na ostro

0 (0 ocen)

  • 35 min

Bułeczki z kiełbasą , parówkami , cebulą i sosem ketchupowo - musztardowym. Fajna odmiana dla tradycyjnych parówek owiniętych ciastem francuskim. Krateczki super smakują za równo na ciepło jak i na zimo. Spokojnie mogą posłużyć jako drugie śniadanie w pracy czy w szkole :)

  • 35 min

Składniki:

  • Na 12 krateczek-bułeczek:
    2 opakowania ciasta francuskiego
    1małe pętko kiełbasy
    4 parówki delikatesowe
    1 duża cebula
    4 łyżki pikantnego ketchupu
    1 łyżka ostrej musztardy
    papryka ostra
    przyprawa gyros
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Francuskie krateczki-bułeczki na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Kiełbasę i parówki kroimy w kosteczkę. Cebulę siekamy drobno. mieszamy dokładnie z ketchupem i musztardą.
  • z farszem 2. 1-wsze ciasto francuskie przekrawamy na 12 kwadracików , na każdy nakładamy po czubatej łyżce farszu.
  • przed pieczeniem 3. 2-gie ciasto kroimy w cienkie paseczki , przekrawamy je na trzy części. Na wierzchu bułeczek robimy z nich kratkę.
    Z reszty ciasta robimy małe kwiatki , przyklejamy na środek bułeczek posypujemy wierzch papryką i przyprawą gyros.
  • bułeczki 4. Pieczemy ok 30 min w 180 st. Ozdabiamy parówką

Porady

Do farszu będą także pasowały pieczarki oraz tradycyjny do takich dań ser żółty :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kiełbasa Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować