Francuska tarta z serem i bakaliami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna tarta, doskonała na podwieczorek. Bogato nadziana masą serową z bakaliami.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego 275g.
    150 g. pokrojonych bakalii
    50 g. skórki pomarańczowej
    Masa serowa:
    500 g. serka waniliowego
    2 jajka
    1 budyń śmietankowy 40 g.
    4 łyżki cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    Dodatkowo:
    2 łyżki płatków migdałowych
    2 łyżki pokrojonych bakalii
    cukier puder do posypania
    forma do tart wysmarowana masłem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Francuska tarta z serem i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Ciasto francuskie rozwijam, docinam radełkiem na wielkość formy, z reszty ciasta wycinam ciastka-8 sztuk. Formę wykładam ciastem. Składniki na masę serową miksuję mikserem. Do masy dodaje pokrojone bakalie, skórkę pomarańczową, mieszam. Masę wykładam na ciasto, piekę 45 minut w temp. 180 stopni, studzę. Ciastka piekę 20 minut w temp. 180 stopni, posypuję je cukrem pudrem. Tartę posypuję płatkami migdałowymi, cukrem pudrem i bakaliami. Całość dekoruje ciastkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Ciasto francuskie Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Sprawdź też: sałatka francuska

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (196 ocen)

Francuska tarta marchewkowa

To może cię zainteresować