Francuska tarta z pieczarkami

0 (0 ocen)

Błyskawiczna i bardzo prosta w wykonaniu.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    500 g pieczarek
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    200 g sera gouda
    ½ puszki kukurydzy
    ½ szklanki śmietanki kremówki
    2 jajka
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Francuska tarta z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki czyścimy i kroimy w półplasterki, cebulę siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Pieczarki z cebulą podsmażamy na złoty kolor, gdy woda odparuje doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Tortownicę o średnicy 24 cm wylepiamy ciastem francuskim i nakłuwamy widelcem.
  • 4. Jajka mieszamy ze śmietanką i startym serem.
  • 5. Na cieście wykładamy pieczarki, kukurydzę, całość zalewamy sosem jajeczno - serowym.
  • 6. Pieczemy ok. 40 minut w temp. 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (196 ocen)

Francuska tarta marchewkowa

To może cię zainteresować