Francuska róża

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Ciasto francuskie a w nim szynka, ser przybrane papryczką to pokusa dla wszystkich miłośników oryginalnych przekąsek.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 opakowania ciasta francuskiego
    • 10 dag polędwicy drobiowej
    • 10 dag sera żółtego w plasterkach
    • ½ papryki czerwonej

Francuska róża - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Rozkładamy ciasto i wycinamy koła.
  • koła 2. Cztery koła układamy w pasek tak żeby brzegi nachodziły na siebie.
  • ser 3. Układamy po pasku sera żółtego.
  • szynka 4. Szynkę kroimy na połówki i wykładamy na ser.
  • rulon 5. Zawijamy w rulon ciasto, z brzegów robimy płatki różyczki.
  • różyczki 6. Układamy w formie do muffinek.
  • papryka 7. Paprykę drobno kroimy.
  • papryka 8. Posypujemy różyczki.
  • rózyczki 9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    Różyczki gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy