Francuskie ruloniki

0 (0 ocen)

W sam raz coś na ząb

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    30 dag pieczarek
    25 dag cienkiej kiełbasy
    ¼ cebuli
    zioła prowansalskie, oregano, sól, pieprz
    żółty ser

Francuskie ruloniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
  • 2. Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki.Dodać do pieczarek, dusić ok. 20 min aż będą miękkie.
  • 3. Kiełbasę pokroić w kostkę, zmieszać z pieczarkami, przyprawić ziołami oraz pieprzem i solą.
  • 4. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty, na środku każdego ułożyć farsz, posypać startym serem. Zawijać w ruloniki. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, piec ok. 15- 20 min w 190 stopniach.

Porady

Świetnie smakuje z barszczem czerwonym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy