Francuska a'la pizza z zielonym pesto, cukinią, szpinakiem i mozarellą

  • wyświetlono: 125 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybka przekąska do zjedzenia zarówno na ciepło i na zimno. Ciasto francuskie, chociaż do "fit" nie należy, jest świetną opcją na wykorzystanie końcówek z lodówki. Resztki pesto ze słoiczka, kawalek cukinii, końcówka zalegającego świeżego szpinaku i cudowny zapach rozniósł się po całym mieszkaniu.

cosik
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

-opakowanie ciasta francuskiego (zazwyczaj używam okrągłego ok. 240g)
-2 łyżki zielonego pesto
-kawałek cukinii
-garść świeżego szpinaku
-1 mozarella

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Francuska a'la pizza z zielonym pesto, cukinią, szpinakiem i mozarellą

  • 1. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować pesto. Posypać liśćmi szpinaku. Cukinię i mozarellę pokroić w plastry. Poukładać na "pizzerkach". Piec około 10-15 minut w temperaturze 180 st.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskieszpinakCukiniapizzapizzerinkipesto zielonepizza z cukiniąpestzapiekanka z pestowege pizza
 

Komentarze

Podobne przepisy

ślimaczki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ślimaczki francuskie z cukinią

Moja rodzina była zachwycona smakiem...

ROLADA A'LA PIZZA

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

ROLADA A'LA PIZZA

Rolada drożdżowa, pełnoziarnista...

Świderki francuskie z zielonym nadzieniem

Dodane przez: 2milutka

Francuskie świderki z zielonym nadzieniem

Błyskawiczna do przygotowania karnawałowa...

Ślimaczki a'la pizza

Dodane przez: Aga-nad

Ślimaczki a'la pizza

Przepis na szybką kolację.

BABECZKI

Dodane przez: anette08

BABECZKI Z KASZY JAGLANEJ, TUŃCZYKA I PESTO

DELIKATNE, MIĘKKIE I ZDROWE BABECZKI

Kulki jaglane z mozarellą

Dodane przez: Armi As

Kulki jaglane z mozarellą

Jeśli Wasze Dzieciaczki nie chcą...