Forszmak z ogórkami

4.51 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest sycące,doskonale rozgrzewa.W sam raz na chłody.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mielonego mięsa
    ● 1 kg parówek
    ● 4 średnie cebule
    ● 8 ogórków kiszonych
    ● mały słoik papryki
    ● ziele angielskie
    ● liść laurowy
    ● papryka w proszku
    ● olej
    ● 2 kostki rosołowe
    ● 2 łyżki przecieru pomidorowego
    ● majeranek
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Forszmak z ogórkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone w kostkę cebule
    szklimy. Dodajemy mięso, liść
    laurowy i ziele. Smażymy. Dodajemy
    parówki pokrojone
    w półplasterki, smażymy.
  • 2. Ogórki i paprykę kroimy
    w kostkę. Dodajemy do mięsa,
    chwilę smażymy. Podlewamy
    wodą (by prawie przykryła
    składniki). Gdy forszmak
    zacznie wrzeć, dodajemy
    kostki rosołowe i przecier.
    Mieszamy i doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować