Forszmak drobiowy

4.5 (143 ocen)

Pyszne , pożywne , aromatyczne danie .Polecam na codzienny obiad , ale również na przyjęcia ( imieniny ... )

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka

    2 łyżki przyprawy do kurczaka

    2 kiełbasy myśliwskie

    1 cebula

    1 czerwona papryka

    1 l bulionu drobiowego

    3 ogórki kiszone

    3 łyżki przecieru pomidorowego

    3 liście laurowe

    3 ziarenka ziela angielskiego

    1 łyżeczka domowej vegety

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielona papryczka chili

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Forszmak drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka opłukać , osuszyć papierowym ręcznikiem , pokroić w kostkę .

    Oprószyć przyprawą do kurczaka i usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano .

    Przełożyć do miseczki , a na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w półplasterki kiełbasę .

    Przełożyć do mięsa .

    Na tej samej patelni zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę , dodać pokrojoną w kostkę paprykę i całość smażyć jeszcze chwilę .

    Do bulionu drobiowego przełożyć mięso , kiełbasę , cebulę i paprykę , doprawić domową vegetą , dodać liście laurowe i ziele angielskie .

    Całość dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę .

    10 minut przed końcem gotowania do garnka dodać przecier pomidorowy i pokrojone w kostkę kiszone ogórki .

    Doprawić solą himalajską i papryczka chili .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować