Forszmak

4.5 (197 ocen)

Szybki i bardzo mięsny pomysł na obiad. Do tego dania możemy wykorzystać każdą kiełbaskę. Świetny pomysł na tzw ,,czyszczenie lodówki”.

Składniki:

  • 500 g wędzonego boczku
    300 g kiełbasy toruńskiej
    3 ogórki kiszone
    3 cebule
    5 ziaren jałowca
    3 łyżki keczupu
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Forszmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wędzony boczek kroimy w paseczki, kiełbaskę w kosteczkę. Cebulkę kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanej patelni. Następnie dokładamy boczek z kiełbasą, podsmażamy. Całość przekładamy do garnka, zalewamy gorącym bulionem. Dusimy na wolnym ogniu. Po 15 minutach dokładamy pokrojone w kosteczkę kiszone ogórki, keczup i przyprawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować