Forszmak

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczna bardzo pożywna zupa, można podawać z bułkami

  • 60 min

Składniki:

  • 70 dkg mięsa z łopatki lub schabu ,70 dkg kiełbasy (polskiej pieczonej
    podwawelskiej ,śląskiej ,według uznania ) 5 dużych ogórków konserwowych
    2 kostki wieprzowe ,ziele angielskie ,liść laurowy
    2 ząbki czosnku ,1 łyżka majeranku ,pieprz,1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżkę cukru ,100 g koncentratu pomidorowego
    delikat czerwony ,mąka ,10 dkg tłuszczu do podsmażenia
    Porcja na 2,5 litra wody

Forszmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do 2,5 litra wody wrzucamy 2 kostki rosołowe wieprzowe ,ziele angielskie liść laurowy
    Mięso kroimy w kostkę podsmażamy na tłuszczu doprawiamy do smaku solą ,przyprawą delikat ( czerwoną,)wrzucamy do garnka gotujemy 30 minut
    Następnie podsmażamy kiełbasę pokrojoną w plasterki ,gdy mięso będzie już miękkie dodajemy kiełbasę .Ogórki kroimy w drobną kostkę dodajemy do zupy oraz drobno pokrojony czosnek i 1łyżkę majeranku Gotujemy 5 minut
    Zaciągamy mąką 2 łyżki w 1/2 szklanki wody ,dodajemy koncentrat pomidorowy doprawiamy do smaku solą ,pieprzem ,papryką ostrą cukrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy