Fornetti z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Przepyszne chrupice ciasteczka z ciasta francuskiego , wypełnione po brzegi nadzieniem rabararowym z chrupiącymi migdałami.Niebo w gębie!Świetna przekąska do pracy i szkoły!

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :

    * ciasto francuskie – 1 p

    * rabarbar – ok. 250 g

    * cukier – 100 g

    * płatki migdałowe – 100 g

    * jajko – 1 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Fornetti z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Rabarbar obieramy , kroimy w kostkę , wkładamy do garnka , zasypujemy cukrem i chwilkę razem gotujemy.

    Ciasto francuskie kroimy na prostokąty ( ich wielkość zależy od tego jak duże chcemy mieć nasze ciastka ).

    Na każdy prostokąt układamy nadzienie rabarbarowe i posypujemy płatkami migdałów.

    Zamykamy ciastko , dokładnie sklejając boki.

    Górę delikatnie nacinamy i smarujemy roztrzepanym jajkiem.

    Wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika na ok. 15 – 20 minut.

    Zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Migdały Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować