Fornetti z jabłkami

4.5 (168 ocen)

  • 30 min

Szybkie i łatwe domowe fornetti z jabłkiem dla niespodziewanych gości w sam raz z filiżanką herbaty,zawsze się udają!

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag ciasta francuskiego
    2 jabłka
    1 łyżka masła
    1 łyżka cukru
    1 łyżka cukru trzcinowego brązowego
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Ciastka Przekąski

Fornetti z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nacinamy ciasto 1. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na prostokątny placek,dzielimy na 10 równych małych prostokątów na każdej połowie prostokąta robimy po trzy nacięcia.
  • dusimy jabłka 2. Jabłka skrobiemy kroimy na grubsze talarki.Masło rozpuszczamy w rondelku wsypujemy łyżkę cukru kryształu i trzymamy na ogniu mieszając aż zrobi się złocisty karmel,dodajemy jabłka mieszamy podduszamy chwilę, studzimy.
  • Przed pieczeniem 3. Gotowe jabłka przekładamy łyżeczką na przygotowane ciasto po stronie bez nacięcia zawijamy nacięciem do góry,zlepiamy brzegi,smarujemy rozkłóconym jajkiem,posypujemy grubo cukrem trzcinowym .Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200*c i pieczemy do zrumienienia.
    Około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować