Fondant czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

My go uwielbiamy !!! :)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram czekolady gorzkiej 70%
    50 gram masła
    2 jajka
    1 łyżka mąki orkiszowej
    4 łyżeczki cukru brązowego
    Szczypta soli
    1 łyżka masła do wysmarowania foremek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Fondant czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, funkcją góra dół. Masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajmy czekoladę. Całość mieszamy.
  • 2. Jajka ubijamy z cukrem i solą na puszystą masę. Dodajemy mąkę i mieszamy. Gotową masę czekoladową przelewamy do masy i mieszamy na najmniejszych obrotach.
  • 3. Masę czekoladową przelewamy do wysmarowanych foremek.
  • 4. Pieczemy 8 minut. Następnie odwracamy foremki i wyciągamy fondanty. Podajemy posypane cukrem pudrem i owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować