Foglie ze szpinakiem, pieczarkami i pieczonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z łososia oskrobać z łusek i pozbawić ości, podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, posolić i posypać świeżo mielonym pieprzem, odstawić na pół godziny.
Po tym czasie umieścić rybę w worku do pieczenia, do środka wlać 3 łyżki wody, szczelnie zamknąć, wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piec ok. 20 minut, przed końcem worek przeciąć i jeszcze podpiec 10 minut do zrumienienia.
2.W czasie kiedy ryba się piecze, pieczarki pokrojone w plastry przesmażyć razem z p[osiekaną cebulą na maśle, jak już się zrumienią dodać pokrojone liście szpinaku i przeciśnięty czosnek.
Dusić podlewając od czasu do czasu śmietanką, na koniec doprawić do smaku.
W tym samym czasie na drugim palniku ugotować makaron wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić i wymieszać z duetem szpinakowo pieczarkowym.
3.Podać na gorąco, układając na wierzchu kawałki upieczonego łososia
Komentarze