Tak przygotowany chlebek , pełen zdrowia , smaku i aromatu - polecę zawsze :)
0 (0 ocen)
Porady
Focaccię zazwyczaj robię z mąki pszennej lecz , jest dla mnie motywacją by piec ją na innych mąkach . Niewątpliwie mąka pszenna pełnoziarnista to naturalne źródło składników mineralnych , witamin i błonnika . Powstaje ze zmielenia całego ziarna pszenicy wraz z łuską , bielmem i zarodnikiem . Jest doskonałym sposobem na wzbogacenie wypieków i dań w to co najlepsze . Upiekłam ją z kaparami , które dodają jej charakterystycznego , pikantnego smaku , pomidorkami , które nadają świeżości i lekkości , a czubryca zielona , ma w swoim składzie tak wspaniałe zioła , że ich aromat zwabi najbardziej opornych biesiadników . Do tak miękkiego , pulchnego pieczywa z dodatkami podaję oliwę , pomidorki , których nigdy dość oraz ser . Jeśli zależy nam aby focaccia była dłużej świeża warto do zagniatanego ciasta dodać ugotowany , zmielony ziemniak .
Komentarze