Foccacia z pieczarkami

  • wyświetlono: 119 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Super jako samodzielna przekąska,albo dodatek do sałatki czy gulaszu. Na zimno też świetnie smakuje.

20191005_083333
  • 10 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

500 g mąki typ 500
1 opakowanie drożdży instant
1 łyżeczki drożdży instant
2 łyżeczki majeranku suszonego
300 ml letniej wody
8 pieczarek
1/2 cebuli
1 łyżka oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Foccacia z pieczarkami

  • 1. Do miski wsypać mąkę, dodać sól i majeranek i drożdże .Wymieszać . Stopniowo dodawać wodę i wyrabiać ciasto. Zagniatać je około 5 minut. Przełożyć do miski wysmarowanej olejem,przykryć sciereczką i zostawić do wyrośnięcia około 1,5 godziny. Po tym czasie krótko ponownie wyrobić i rozwałkować na płat wielkości formy od piekarnika.
  • 2. Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Ułożyć na cieście,lekko je wcisnając. Tak samo postąpić z cebulą. Na talerzyk wylać olej i pędzlem silikonowym posmarować po wierzchu foccacci. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około 20 minut.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkazakąskapieczrakiwypieki na słonodo gulaszu

Komentarze

Podobne przepisy

bułeczki

Dodane przez: wiola

Bułeczki z pieczarkami

Doskonałe na ciepłą kolację czy...

bułki z farszem

Dodane przez: klementynka

bułeczki z farszem z boczku i pieczarek

Dziś na śniadanie upiekłam takie...

Pasta do chleba z wołowiny i pieczarek

Dodane przez: anemon

Pasta do chleba z wołowiny i pieczarek

Błyskawiczna do przygotowania pasta...

Bułeczki z pieczarkami

Dodane przez: Fixmix

Bułeczki z pieczarkami

Bardzo ciekawy przepis na bułeczki...

image-0xqtlvg

Dodane przez: xamelka1

Bułki z kiszoną kapustą, marchewką i pieczarkami

Kapustę bardzo lubię,więc dlatego...

zapiekanki

Dodane przez: Kasja1986

"nie"zwykłe zapiekanki z pieczarkami

Propozycja dla wielbicieli zapiekanek...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE