Focaccia z serem i cebulą

4.51 (156 ocen)

Cudowny zapach w czasie pieczenia i smak, który zachwycił moich bliskich.

Składniki:

  • 400 g mąki
    1, 1/4 szklanki wody
    40 g drożdży
    1 płaska łyżka cukru
    1 łyżeczka soli
    1 cebula
    50 g sera żółtego
    2 łyżki ziół prowansalskich
    4 łyżki oleju
    1 łyżka sezamu
Wystaw ocenę:

4.51 (156 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Focaccia z serem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ser 1. Ser pokroić w kostkę.
  • Cebula 2. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na dwóch łyżkach oleju.
  • Ciasto 3. Ciepłą wodę wlać do miski, dodać cukier, drożdże i dwie łyżki mąki. Wymieszać i poczekać aż drożdże ruszą. Dodać mąkę, zioła, sól i wyrobić ciasto. Pod koniec dodać ser i cebulę. Wyrobić i zostawić na pół godziny do porośnięcia.
  • Na blaszce 4. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem i dłońmi rozciągnąć ciasto na całą blachę. Posmarować resztą oleju i palcami zrobić wgłębienia, posypać sezamem.
  • Gotowe, smacznego 5. Piekarnik włączyć na 180 stopni. Gdy temperatura wzrośnie do 60 stopni wstawić ciasto i piec do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować