Flaki wieprzowe z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Flaki opłucz.
Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj około 10-15 minut. Następnie odcedź i jeszcze raz obgotuj i odcedź.
Marchewki, pietruszkę, seler, por obierz , umyj i pokrój w słupki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Cebulę posiekaj. Podsmaż na oleju. Dodaj warzywa i smaż chwilę razem.
Warzywa przełóż do dużego garnka i dodaj flaki. Całość zalej gorącym bulionem i gotuj przez 30 minut. Mąkę wymieszaj z wodą i dodaj do flaków.Przegotuj.
Przypraw pieprzem, przyprawa uniwersalna, majerankiem oraz papryką.
Imbir obierz , zetrzyj na tarce i dodaj do flaków. Flaki podawaj z pieczywem
Komentarze