Flaki na drobiu

4.5 (177 ocen)

zupa ma smak flaków, ale nie są to typowe flaki

Składniki:

  • ½ kg żołądków drobiowych
    ½ kg serduszek drobiowych
    2 korpusy z kurczaka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    ¼ selera
    ziele angielskie
    liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaki na drobiu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa drobno pokrój. Z reszty składników ugotuj wywar. Gdy mięso, serca i żołądki będą miękkie, wyjmij je i pokrój na kawałki. Wrzuć do wywaru, dopraw przyprawą do flaków i pieprzem.
    Na rozgrzaną patelnię wsyp mąkę, podpiekaj aż zarumieni się. Dodaj do flaków. Przypraw majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Flaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować