Flaki wołowe z mięsem

  • wyświetlono: 616 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Uwielbia je cała moja rodzina...

20181014_173140
  • 10 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

1 kg flaków wołowych surowych
1 kg mięsa szynki wieprzowej
3 marchewki
1 seler korzeniowy
Majeranek suszony
Gałka muszkatołowa
Pieprz świeżo zmielony
Sól himalajska
Papryka słodka (szczypta)
Papryka ostra (szczypta)

Sposób przygotowania przepisu:

Flaki wołowe z mięsem

  • 1. Flaki myjemy, kroimy i sparzamy.
    Płukamy kilka razy.
  • 2. Szynkę wieprzową kroimy w mniejszą kostkę. Flaki i mięso gotujemy razem około 1 godziny na małym ogniu.
  • 3. Marchewki i seler trzemy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy do gotujących się flaków i mięsa. Dodajemy wszystkie przyprawy. Całość gotujemy razem około 30 minut na małym ogniu.
  • 4. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

majeranekkolacjaprzyprawyflakiFlaki wołowe

Komentarze

Podobne przepisy

Flaki cielęce z pomidorami

Dodane przez: bogusia82

Flaki cielęce z pomidorami

Pierwszy raz przygotowałam flaki...

flaki

Dodane przez: Aga72

Flaki wołowe zapalane

Witajcie w mroźny poniedziałek,...

Flaki po polsku z wołowymi klopsikami

Dodane przez: Gregorhspeed

Flaki po polsku z wołowymi klopsikami

Flaczki w każdej postaci jemy....

Dodane przez: arnoldo

Flaki wołowe à la Karlik

Podawać z pieczywem. Przepis otrzymałem...

Flaki wieprzowe z imbirem

Dodane przez: teresa-kr

Flaki wieprzowe z imbirem

Dla amatorów flaczków, wersja z...

Dodane przez: arnoldo

Flaki wołowe à la Arnold

dobra na kaca

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE