Flądra zapiekana z warzywami

5 (1 ocen)

  • 60 min

Ta flądra przyjechała do mnie z nad morza i mogę powiedzieć że była pyszna. Przypomina smaki mojej młodości i wakacji dzieciństwa z rodziną nad morzem.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 flądry
    1 cebulka
    1 łyżeczka majeranku
    sól, pieprz
    1/2 cytryny
    przyprawa do ryb
    4 ziemniaki młode małe
    1 marchewka
    4 pomidorki koktajlowe
    koperek świeży
    1/2 łyżeczki bazylii suszonej
    2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Flądra zapiekana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • flądra w marynacie 1.
    Rybę przekładam do pojemnika, dodaję cebulkę pokrojoną, majeranek, sól, pieprz , sok z cytryny. Odstawiam na noc w marynacie. Naczynie do zapiekania smaruje oliwą, układam flądrę.
  • ziemniaki w ziołach 2. Ziemniaki szoruję porządnie, kroję na pół, przekładam do miseczki, dodaję sól, pieprz, bazylię startą, oliwą. Do marynaty przekładam także pokrojoną w słupki marchewkę i obraną.
  • flądra przed pieczeniem 3. Warzywa układam na rybie, dodaję
    połówki pomidorków koktajlowych Wstawiam do piekarnika temp 190 stopni na około 30 minut.Posypuje koperkiem przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Flądra Marchewka Ryby Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować