Ta flądra przyjechała do mnie z nad morza i mogę powiedzieć że była pyszna. Przypomina smaki mojej młodości i wakacji dzieciństwa z rodziną nad morzem.
Flądra zapiekana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Rybę przekładam do pojemnika, dodaję cebulkę pokrojoną, majeranek, sól, pieprz , sok z cytryny. Odstawiam na noc w marynacie. Naczynie do zapiekania smaruje oliwą, układam flądrę.
2.Ziemniaki szoruję porządnie, kroję na pół, przekładam do miseczki, dodaję sól, pieprz, bazylię startą, oliwą. Do marynaty przekładam także pokrojoną w słupki marchewkę i obraną.
3.Warzywa układam na rybie, dodaję
połówki pomidorków koktajlowych Wstawiam do piekarnika temp 190 stopni na około 30 minut.Posypuje koperkiem przed podaniem.
Komentarze