flądra z trawą cytrynową i przyprawą Harrissa z piekarnika

0 (0 ocen)

flądry są pyszne, trawa cytrynowa smakuje z papryką i można zjeść wszystko z pieczywem...................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • flądra 12 sztuk, olej rzepakowy - ile potrzeba, przyprawa Harrissa Royal Brand 1 łyżka, kucharek 2 łyżeczki, trawa cytrynowa Royal Brand 2 łyżki

Flądra z trawą cytrynową i przyprawą harrissa z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. małe świeże flądry bez skóry ciemnej - tuszki, dobrze je opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym - w dużej misce dobrze je wymieszać z przyprawami i olejem
  • etap 2. flądry ułożyć w naczyniu do zapiekania, piekarnik nagrzać do 190 C, góra-dół - naczynie postawić na ruszcie na 2 poziomie i piec 25 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy