Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej

  • wyświetlono: 64 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszną smażoną rybkę. Polecam jako dodatek do drugiego dania np. z ziemniakami i surówką.

  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

2 tuszki flądry
2 łyżki przyprawy do ryb cytrynowej
sól
pieprz cytrynowy
mąka pszenna
olej do smażenia
sok z cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej

  • 1. Tuszki flądry myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody i osuszamy papierowym ręcznikiem. Ryby przekładamy na deskę i posypujemy lekko solą i pieprzem cytrynowym, a następnie obficie posypujemy przyprawą cytrynową do ryb.
    Obtaczamy w mące z każdej strony i smażymy na małym ogniu na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w kilka chwilmąkasok z cytrynytania kuchniaszkoła babcisólpieprzolejflądrazdrowie na talerzuDANIA DLA URODYkuchnia na zimęprzyprawa do ryb cytrynowa

Komentarze

Podobne przepisy

Domowa przyprawa do kurczaka

Dodane przez: Elzbieta Majkowska

Domowa przyprawa do kurczaka

Przyprawy można użyć do przygotowania...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Pałki z nutą cytrynową na ostro

Tak przygotowane podudzia z kurczaka...

Pieczone jabłka z przyprawami

Dodane przez: kuchenny świat

Pieczone jabłka z przyprawami

Takie jabłka mogą być świetnym...

PRZYPRAWA DO MIĘSA

Dodane przez: Konto nieaktywne

PRZYPRAWA DO MIĘSA

Ta przyprawa nadaje się do mięsa...

buraczki  w słoikach

Dodane przez: Bożena Z.

Buraczki z chrzanem i cebulą w słoikach

Buraczki w słoikach to zdrowy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE