Flądra z patelni w płatkach migdałowych

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo łatwe, prościutkie do zrobienia danie. Może być np. szybką, ciepłą kolacją, albo daniem świątecznym.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • •flądra - jedna tuszka
    •łyżeczka mąki pszennej
    •2 łyżki płatków migdałowych
    •łyżka masła klarowanego
    •sól do smaku
    •sok z cytryny do smaku

Flądra z patelni w płatkach migdałowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuszkę flądry oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć mąką pszenną. Nadmiar mąki usunąć.
    Na patelni rozgrzać masło klarowane i usmażyć rybę. Usmażoną rybę posolić.

    Na tej samej patelni uprażyć migdały. Rybę podać ciepłą, obłożoną płatkami migdałowymi i skropioną sokiem z cytryny. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy