Flądra smażona w przyprawach

  • wyświetlono: 51 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na smażoną flądrę. Przyprawiona solą, pieprzem cytrynowym i czosnkiem smakuje pysznie. Polecam.

  • 3 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

3 tuszki flądry
sól
pieprz cytrynowy
czosnek w proszku
mąka pszenna
olej do smażenia
sok z cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Flądra smażona w przyprawach

  • 1. Tuszki flądry dokładnie oczyszczamy, myjemy i odsączamy z wody na cedzaku. Następnie przekładamy na ręcznik papierowy i osuszamy.
    Ryby przekładamy na deskę i posypujemy solą, czosnkiem w proszku, pieprzem cytrynowym. Rybę przekładamy na talerz z mąką i obtaczamy.
    Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy na rumiany kolor. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w kilka chwilmąka pszennasok z cytrynytania kuchniaszkoła babcisólolejflądrazdrowie na talerzuDANIA DLA URODYpieprz cytrynowydla zdrowia i urodyczosnek w proszku

Komentarze

Podobne przepisy

Matiasy ze smażoną papryką i cebulą

Dodane przez: kuchenny świat

Matiasy ze smażoną papryką i cebulą

Pyszna rybka z warzywami w sosie...

Pieczone jabłka z przyprawami

Dodane przez: kuchenny świat

Pieczone jabłka z przyprawami

Takie jabłka mogą być świetnym...

Smażona cukinia z suszonymi pomidorami

Dodane przez: catha

Smażona cukinia z suszonymi pomidorami

Tym razem prosty dodatek do obiadu...

Smażony ryż na ostro

Dodane przez: Gregorhspeed

Smażony ryż na ostro

Jeśli chodzi o ostrość w ostrości,...

ZIEMNIAKI PIECZONE W PANIERCE

Dodane przez: magdzia44448

ZIEMNIAKI PIECZONE W PANIERCE

Dzięki nim Wasze danie stanie się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE