Flaczki z żoładków drobiowych

4.5 (163 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Polecam przepis na tanie , sycące danie czyli flaczki z żołądków drobiowych.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg żołądków drobiowych
    70dkg pieczarek
    1 korpus z kurczaka
    1 marchewka
    1 łyżka tłuszczu
    2 ( 1 do bulionu, 1 do smażenia
    natka pietruszki
    majeranek sól ,pieprz, liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy Flaczki

Flaczki z żoładków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Korpus z kurczaka opłukać . Warzywa umyć oczyścić. Do garnka wlać wodę , dodać korpus, warzywa, ugotować bulion. Po ugotowaniu wyjąć korpus i warzywa. Oddzielnie ugotować oczyszczone żołądki.
  • image-28nb1rx 2. Pieczarki oczyścić , opłukać , pokroić w plastry również ugotować oddzielnie.
  • image-1cr87g6 3. Ugotowane żołądki pokroić w paski.
  • image-16qy2ag 4. . Marchew pokroić w kostkę.
  • image-12r4vwx 5. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu
  • 6. Do bulionu dodać pokrojone żołądki, pokrojone i odgotowane pieczarki, zaszkloną cebulę i marchewkę pokrojoną w kostkę, natkę pietruszki, majeranek, sól.pieprz oraz listek laurowy. Zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować