Flaczki z kalmarów

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna , pikantna zupa , którą zajadaliśmy się podczas ubiegłorocznego pobytu nad Bałtykiem .
Zasmakuje wszystkim członkom naszej rodziny .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki :

    2 l bulionu warzywnego

    500 g pierścieni kalmarów

    200 g mrożonej włoszczyzny

    3 suszone pomidory

    1 łyżka przyprawy do flaków

    1 łyżka vegety z majerankiem

    szczypta harissy

Flaczki z kalmarów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte kalmary pokroić w cienkie paseczki .

    Dodać do bulionu i gotować 10 minut .

    Dodać mrożoną włoszczyznę i pokrojone w paseczki suszone pomidory .

    Gotować kolejne 20 minut .

    Doprawić przyprawą do flaków , vegetą i harissą .

Komentarze

Podobne przepisy