Flaczki z boczniaków

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Jestem studentką w wolnym czasie uwielbiam gotować.Ta zupa jest dla mnie wyjątkowa ponieważ przepis dostałam od babci.Przygotowuję ją na różne uroczystości rodzinne i wszyscy są zachwyceni.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 50 dag boczniaków,
    4 marchewki,
    3 pietruszki,
    2 nieduże pory,
    2 cebule,
    średniej wielkości seler,
    3 kostki bulionu warzywnego,
    2 łyżki oliwy,
    natka pietruszki,
    mielona papryka,
    sól,pieprz

Flaczki z boczniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarzyny umyć i obrać.Cebule i pory pokroić w półplasterki i poddusić na oliwie.Resztę warzyw pokroić w wąskie paski,zalać dwoma litrami wody i zagotować.Dodać umyte i pokrojone w paski boczniaki,podduszone cebule i pory oraz bulion.Gotować, aż grzyby będą miękkie.Doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką.Na talerzu posypać zupę posiekaną natką.

Porady

Zupę można podawać z opiekanym chlebem lub grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy