Flaczki z boczniaka i kurczaka

4.42 (162 ocen)

  • 60 min

nie są jarskie ale pyszne

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g boczniaka
    1 udko
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 cebula
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    sól
    pieprz
    tłuszcz do smażenia
    1 łyżka mąki
    natka pietruszki
    listek laurowy
    ziele angielskie


Wystaw ocenę:

4.42 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaczki z boczniaka i kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko ugotować z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego, wyjąć i wystudzić.
    Marchewkę, pietruszkę, cebulę i boczniaka pokroić w paseczki.
    Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć warzywa z grzybami.
    Do rosołu dolać wody, przełożyć podsmażone warzywa i grzyby oraz oddzielone i rozdrobnione mięso z udka. Dodać przyprawy i gotować ok 30 min.
    Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, dodać mąkę i przygotować zasmażkę.
    Doprawić flaczki zasmażką i solą do smaku. Posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować