Flaczki z boczniaka

0 (0 ocen)

  • 50 min

...

  • 50 min

Składniki:

  • Włoszczyzna
    50 dag boczniaków
    1 cebula
    przyprawa uniwersalna
    Pieprz
    Imbir
    2 ziarna ziela angielskiego
    1 liść laurowy
    2 łyżeczki majeranku
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    Gałka muszkatołowa
    1 łyżka masła
    1 łyżka mąki

Flaczki z boczniaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę ugotować w małej ilości wody ,odcedzić ,pokroić w paseczki. Grzyby oraz cebulę również pokroić w paseczki i wrzucić razem do wywaru z włoszczyzną. Gotować przez 15-20 min. Dodać przyprawy do smaku oraz koncentrat pomidorowy. Z masła i mąki przygotować białą zasmażkę i wlać do grzybów ,dokładnie wymieszać i zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy