Flaczki wołowe z imbirem

  • wyświetlono: 911 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Moja rodzina przepada za tą zupą.

  • 5 porcje
  • Łatwy

Składniki

- flaki wołowe: 1 kilogram
- mrozona włoszczyzna: 30 dekagramów
- cebula: 1 sztuka
- olej: 2 łyżki
- majeranek: 2 łyżki
- bulion drobiowy: 1 litr
- vegeta: 2 łyżki
- pieprz: 1 łyżeczka
- saól: 1 szczypta
- mąka: 1 łyżka
- słodka papryka: 1 łyżeczka
- imbir: 1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

Flaczki wołowe z imbirem

  • 1. Flaczki wrzucić do wrzątku i gotować 10 minut.Odcedzić i ponownie gotować.Odcedzić.W garnku podsmażyć na oleju posiekaną cebulę.Dodać włoszczyznę i chwilę smażyć razem.Warzywa oprószyć mąką ,zasmażyć i lekko zrumienić.Do składników w garnku dodać flaki i całość zalać bulionem.Gotować na wolnym ogniu pół godziny.Przyprawić pieprzem,papryką , majerankiem,vegetą i imbirem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zimazupakuchnia polskakonkurs2010dr

Komentarze

Podobne przepisy

Flaczki wołowe

Dodane przez: RedakcjaPP

Flaczki wołowe

Jestem studentką. Kulinarną pasją...

Flaczki z żołądków drobiowych

Dodane przez: Gosia Kowalczyk

Flaczki z żołądków drobiowych

Przeważnie flaczki gotuje się z...

flaczki

Dodane przez: Klaudia0318

Flaczki z kurczaka

Jeśli lubicie flaki,a nie możecie...

Niby flaczki z kurczaka

Dodane przez: joanna30

Niby flaczki z kurczaka

Jest to propozycja dla tych, którzy...

Zupa flaczki z kani

Dodane przez: mysza75

Zupa flaczki z kani

Szybka, prosta zupa ale flaczki...

Flaczki z żołądków drobiowych

Dodane przez: Świeca Urszula

Flaczki z żoładków drobiowych

Polecam przepis na tanie , sycące...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE