Flaczki wołowe z imbirem

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Moja rodzina przepada za tą zupą.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - flaki wołowe: 1 kilogram
    - mrozona włoszczyzna: 30 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - olej: 2 łyżki
    - majeranek: 2 łyżki
    - bulion drobiowy: 1 litr
    - vegeta: 2 łyżki
    - pieprz: 1 łyżeczka
    - saól: 1 szczypta
    - mąka: 1 łyżka
    - słodka papryka: 1 łyżeczka
    - imbir: 1 łyżeczka

Flaczki wołowe z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Flaczki wrzucić do wrzątku i gotować 10 minut.Odcedzić i ponownie gotować.Odcedzić.W garnku podsmażyć na oleju posiekaną cebulę.Dodać włoszczyznę i chwilę smażyć razem.Warzywa oprószyć mąką ,zasmażyć i lekko zrumienić.Do składników w garnku dodać flaki i całość zalać bulionem.Gotować na wolnym ogniu pół godziny.Przyprawić pieprzem,papryką , majerankiem,vegetą i imbirem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy