Flaczki wołowe

  • wyświetlono: 435 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

...

DSC_1166
  • 120min

Składniki

•2 kg żołądków wołowych
•1/2 kg kości
•20 dag selera
•15 dag pietruszki
•1 por
•20 dag cebuli
•1 łyżka smalcu
•2 łyżki mąki
•2 łyżki lubczyku
•1 łyżka masła
•1 łyżka bułki tartej
•Sól i pieprz
•1 łyżka majeranku
•Szczypta imbiru
•1 łyżka papryki słodkiej mielonej
•1 łyżka koncentratu pomidorowego
•2 ząbki czosnku
•2 marchewki

Sposób przygotowania przepisu:

Flaczki wołowe

  • 1. Żołądki oczyścić i ugotować. Ugotować wywar z warzyw (seler ,pietruszkę zetrzeć na tarce ,marchew pokroić w talarki) i kości ,dodać pokrojony czosnek. Miękkie flaczki odcedzić i ostudzić ,pokroić w paseczki ,dodać do wywaru. Sporządzić zasmażkę z tłuszczu ,cebuli i mąki. Dodać do flaczków. Zrumienić bułkę tartą na maśle ,połączyć z flaczkami ,dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić przyprawami. Zagotować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Flaczki

Dodane przez: martini95

Flaczki

Do ich przygotowania możemy wykorzystać...

bardzo smaczne flaczki

Dodane przez: agata20

flaczki

przepis od mojej mamy

flaki

Dodane przez: Aga72

Flaczki wołowe razem ze skórami wieprzowymi

Przyznać się kto lubi flaczki ?...

Flaczki

Dodane przez: lucyna19

Tradycyjne flaczki

Tradycyjne flaczki to ulubiona...

Flaczki

Dodane przez: lexi27

Flaczki wieprzowe

Pyszne, domowe flaczki dla smakoszy!

flaczki

Dodane przez: JOANNA 55a

FLACZKI

pożywna potrawa

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE