Flaczki drobiowe

5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 20 min

Flaczki najpyszniejsze robi mój tata ,ale robi je wołowe. Ja postanowiłam zrobić dla mojej rodzinki drobiowe .

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1,5 kg kurczaka
    5 marchewek
    5 pietruszek
    1 cebula,
    2 łyżki majeranku
    2 opakowania przyprawy do flaków,
    pieprz do smaku,
    1,5 łyżki kucharka,
    2 łyżki mąki,
    2 łyżki margaryny
    4 ziarna ziela angielskiego,
    2 liście laurowe
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaczki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroimy na części i gotujemy razem z pokrojoną w słupki marchewką i pietruszką w 1,5 litra wody.
    Dodajemy także całą cebule oraz liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 50 minut.
    Po tym czasie wyciągamy kurczaka i obieramy mięso od kości. Kroimy je na cienkie paski.
    Do wywaru dodajemy przyprawę do flaków, kucharka i doprawiamy pieprzem.
    Wrzucamy z powrotem mięso.
    Z mąki i margaryny robimy zasmażkę.
    Dodajemy do zupy i dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować