Flaczki a la Porto

1 (1 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni brazylijskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - flaki wieprzowe: 0.5 kilograma
    - biała ugotowana fasola: 3 szklanki
    - kiełbasa suszona: 25 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - natka pietruszki posiekana: 1 łyżka
    - czosnek: 1 sztuka
    - papryka w proszku: 1 szczypta
    - pomidory pokrojone w kostkę: 2 sztuki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - olej: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Flaczki a la porto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Flaki ugotować (nie do końca), pokrajać w długie paski, jak makaron wstążki. Posiekaną cebulę, roztarty czosnek i natkę poddusić na oleju, dodać flaki i trochę wody; gotować. Gdy będą prawie miękkie, dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę, fasolę, pokrojone w plastry pomidory i paprykę pokrojoną w paseczki. Dogotować, doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować