Fit placuszki bananowe (bezglutenowe)

  • wyświetlono: 213 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszne placuszki bananowe. W ich składzie nie ma cukru, nabiału ani glutenu. Placuszki bananowe są idealne na słodkie śniadanie czy podwieczorek. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

2 bardzo dojrzałe banany
1 łyżeczka soku z limonki
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu)
2 czubate łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka oliwy

Sposób przygotowania przepisu:

Fit placuszki bananowe (bezglutenowe)

  • 1. Banany obieramy, kroimy w plastry, skrapiamy sokiem z limonki i blendujemy na gładką masę. Do zblendowanych bananów dodajemy jajko i oliwę i mieszamy dokładnie. Następnie dosypujemy proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą. Mieszamy, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek. Smażymy na małym ogniu na ciemny kolor. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słodkie życiew kilka chwiltania kuchniabezglutenowedla zdrowia i urodyplacki bananoweplacki fit

Komentarze

Podobne przepisy

Bezglutenowe placuszki z malinami

Dodane przez: mysza75

Bezglutenowe placuszki z malinami

Placuszki mogą być na obiad, albo...

Bezglutenowe placuszki dyniowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Bezglutenowe placuszki dyniowe

Zapraszam na pyszne i zdrowe placuszki...

Bananowe placuszki

Dodane przez: kabamaiga

Bananowe placuszki

Idealne na ciepło, wspaniałe na...

Placuszki bananowe

Dodane przez: Bilcia

Placuszki bananowe

Wystarczą tylko trzy produkty i...

placuszki bananowo kakaowe

Dodane przez: karolinajedynak24

BANANOWO-KAKAOWE PLACUSZKI

Bardzo szybkie i wyjątkowo delikatne...

Placuszki bezglutenowe

Dodane przez: Konstancja

Bezglutenowe placuszki ryżowe z malinowym...

Placuszki z mąki ryżowej z malinowym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE