Fit placki z jabłkiem

4.5 (153 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Zdrowe, odżywcze i pełnowartościowe placki z dodatkiem startego jabłka. Idealnie pasują na pożywne śniadanie lub deser.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • ▸2 średnie jabłka (200 g)
    ▸60 g mąki żytniej
    ▸miarka białka/50 g twarogu chudego
    ▸woda
    ▸pół łyżeczki cynamonu
    ▸1 łyżka oleju kokosowego do smażenia
    ▸"cukier puder" zmielony słodzik do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Fit placki z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przecedzamy przez sito aby pozbyć się nadmiaru wody.
    2.Pół jabłek wrzucamy do mąki i białka, dodajemy cynamon i mieszamy dolewając stopniowo wody. Masa ma być lekko gęstawa.
    3. Smażymy placuszki na oleju, do gotowych dodajemy resztę jabłka, posypujemy "cukrem pudrem" i zajadamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować