Fit kanapka z polędwicą i warzywami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Lekkie śniadanko w sam raz na lipcowy gorący poranek :) kanapka na waflu pszenno ryżowym pyszna i bardzo chrupiąca :)

  • 10 min

Składniki:

  • na dwie kanapki:
    •2 wafle crunchella pszenno ryżowe
    •odrobina miękkiego masła tylko po to aby trzymały się pozostałe składniki
    •2 liście sałaty
    •3 plasterki polędwicy wędzonej pokrojone w paski
    •1 średni pomidor malinowy pokrojony w kostkę
    •1 mały ogórek małosolny pokrojony w plasterki
    •posiekany szczypior do posypania
    •ew. dla smakoszy serów pleśniowych, kawałeczek pokruszonej gorgonzoli

Fit kanapka z polędwicą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafle cienko posmarować masłem, ułożyć na tym kawałki sałaty, polędwicy i pozostałe składniki, lekko oprószyć białym mielonym pieprzem, nie solić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy