fit i zdrowe, podwójnie czekoladowe babeczki

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

Podwójnie czekoladowe a przy tym zdrowe i dietetyczne! Przygotowuje się je szybko, ze składników, które niemal każdy zazwyczaj ma w domowej spiżarni, bez zbędnego bałaganu i co najważniejsze –zawsze wychodzą! Jeśli więc macie nagłą ochotę na coś słodkiego, zarezerwujcie kwadrans na ich przygotowanie

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki płatków owsianych
    0,5 szklanki otrębów
    2 jaja
    mały jogurt naturalny - najlepiej gęsty
    1/4 szklanki mleka
    2 łyżki kakao
    2-3 łyżki brązowego cukru - można zastąpić ksylitolem
    pół łyżeczki sody
    6 kostek czekolady (najzdrowiej gorzkiej ale to już wg uznania) lub maliny, wiśnie, gruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Fit i zdrowe, podwójnie czekoladowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od zmielenia płatków owsianych. Do miski wsypujemy zmielone płatki, otręby, sodę i kakao - mieszamy. W drugiej misce mieszamy jaja, jogurt, mleko i cukier. Wszystkie składniki łączymy razem (masa nie powinna być bardzo rzadka ani za gęsta). Powstałą masę przekładamy do formy na muffinki i w środek każdej z nich wtykamy kostkę czekolady. Pieczemy 15-18 min w 180 stopniach. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować