Fit ciasto marchewkowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, proste w przygotowaniu i zdrowe ciasto marchewkowe

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 białka
    8 łyżeczek cukru trzcinowego
    3 żółtka
    8 łyżeczek mąki pszennej pełnoziarnistej (typ 2000)
    8 łyżeczek posiekanych płatków migdałowych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 średnia starta marchewka (temperatura pokojowa)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto marchewkowe

Fit ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę, a następnie dodaję cukier trzcinowy i miksuję na najniższych obrotach miksera. Następnie cały czas ucierając dodaję żółtka i miksuje tylko do połączenia się składników.
  • 2. Do ciasta dodaję przesianą mąkę, płatki migdałowe, proszek do pieczenia oraz startą marchewkę i delikatnie, ale dokładnie mieszam.
  • 3. Ciasto przelewam do tortownicy 18 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
  • 4. Ciasto wyjmuję z piekarnika i zrzucam z wysokości, żeby nie opadło. Zostawiam do całkowitego ostygnięcia i kroję na kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować