Fit chlebek bananowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealny jako baza słodkiej kanapki z dżemem malinowym

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 dojrzałe banany
    2 jajka
    2 szklanki płatków owsianych
    3 łyżki jasnego płynnego miodu
    1 łyżka oleju rzepakowego/oliwy
    1 łyżeczka cynamonu
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki sody
    szczypta soli
    1 banan do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Ciasta Bezy Ciasto

Fit chlebek bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane zmiksować na pył (w młynku, rozdrabniaczu, itp). Banany, jajka, miód, olej, cynamon, sodę, proszek do pieczenia, sól i zmiksowane płatki zblendować na bardzo gładką masę. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia małej keksówki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Banana do dekoracji przeciąć wzdłuż na pół i ułożyć na wierzchu masy. Piec przez około 40 minut do suchego patyczka. Podawać z ulubionymi słodkimi dodatkami, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować