Fit buraczkowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Fit nie znaczy gorszy w smaku.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 5 dużych buraków
    4 duże marchewki
    3 pietruszki
    liście selera i pora
    5 litrów wody
    1 duży jogurt naturalny
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz
    natka pietruszki
    odrobina ziół prowansalskich
    makaron ryżowy
    odrobina octu bądź kwasku cytrynowego
    2 łyżeczki cukru

Fit buraczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ryżowy dzielimy na mniejsze odcinki. Zalewamy wrzątkiem, chwilę mieszamy w rondelku i odcedzamy bądź przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
  • 2. Obieramy wszystkie warzywa, czyścimy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Zalewamy wrzątkiem. Dodajemy pokrojoną zieloną część selera i pora. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy przez pół godziny po 15 minutach zakwaszamy octem bądź kwaskiem.
  • 3. Mąkę rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy do zupy. Jogurt naturalny hartujemy i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i ziołami. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy