Fistaszkowe serniczki

0 (0 ocen)

  • Średni

Mini serniczki w kształcie babeczki z owocowym sosem,coś pysznego.

  • Średni

Składniki:

  • - serek homogenizowany naturalny: 40 dekagramów
    - białka: 4 sztuki
    - proszek do pieczenia: 1 szczypta
    - cukierki-fistaszki: 10 sztuk

    - truskawki (mogą być mrożone): 20 dekagramów
    - pomarańcz: 0.5 sztuki
    - cukier: 1 łyżka
    - wino truskawkowe: 3 łyżki

Fistaszkowe serniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fistaszkowe serniczki 1. Cukierki zmielić na proszek i utrzeć z serem , dodać proszek do pieczenia i pianę z białek ubitą z odrobiną soli.Ostrożnie wymieszać
    Foremki do babeczek delikatnie natłuścić i napełnić serem do 3/4 wysokości .Piekarnik nagrzać do temp.180-190st, piec serniczki do 30 min,po upieczeniu zostawić na kilka minut w wyłączonym piekarniku.
    Truskawki jeszcze zamrożone wyłożyć na patelnię , dodać cukier i wino ,podsmażyć razem około 5 min,pod koniec dodać pokrojone na mniejsze kawałki cząstki pomarańczy.
    Zimne serniczki delikatnie wyłożyć na talerz,obłożyć owocami i polać sosem który nam powstał na patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy