Fishburger z pikantnym sosem tatarskim

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wyśmienita kanapka na ciepło. Na kolację i na obiad idealna .

  • 40 min

Składniki:

  • Kilka bułek do hamburgerów
    paluszki rybne : dwa razy tyle co bułek
    Kilka plasterków pomidora
    ser topiony w plastrach

    Sos tatarski:
    2 duże ogórki konserwowe
    pół małej cebuli
    kilka pieczarek marynowanych
    pół małego,gęstego jogurtu naturalnego
    5 łyżek majonezu
    odrobina suszonego chilli lub świeża papryczka (ilość wg uznania, w zależności jaki lubimy stopień ostrości)
    sól do smaku

Fishburger z pikantnym sosem tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos:
    Cebulę, pieczarki i ogórki bardzo drobno kroimy. Dodajemy resztę składników i mieszamy.
    Bułki przekrawamy na pół i podgrzewamy w piekarniku . Po wyjęciu bułek smarujemy dwie połówki sosem tatarskim. Następnie kładziemy pomidora,ser i usmażone paluszki rybne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy