Fish-burgery z surówką z kapusty
Składniki:
- 450 g filetów z morszczuka
2 jajka
6 łyżek bułki tartej
sól
pieprz
mała cebula
bułka tarta
olej
300 g kapusty kwaszonej
duża cebula
duże jabłko
duża marchewka
sól, pieprz, cukier, trochę oleju
Fish-burgery z surówką z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Filety mielimy i mieszamy z jajkami, bułką. Następnie doprawiamy do smaku,
-
2.
Do masy dodajemy zarumienioną na tłuszczu cebulę,
-
3.
Z masy rybnej formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej, następnie smażymy na rozgrzanym oleju.
-
4.
Kapustę kwaszoną kroimy, dodajemy starte jabłko i marchewkę a także posiekaną cebulę,
-
5.
Sałatkę doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i olejem do smaku.
Komentarze