Fish-burgery z surówką z kapusty

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszne.

  • 10 min

Składniki:

  • 450 g filetów z morszczuka
    2 jajka
    6 łyżek bułki tartej
    sól
    pieprz
    mała cebula
    bułka tarta
    olej

    300 g kapusty kwaszonej
    duża cebula
    duże jabłko
    duża marchewka
    sól, pieprz, cukier, trochę oleju

Fish-burgery z surówką z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety mielimy i mieszamy z jajkami, bułką. Następnie doprawiamy do smaku,
  • 2. Do masy dodajemy zarumienioną na tłuszczu cebulę,
  • 3. Z masy rybnej formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej, następnie smażymy na rozgrzanym oleju.
  • 4. Kapustę kwaszoną kroimy, dodajemy starte jabłko i marchewkę a także posiekaną cebulę,
  • 5. Sałatkę doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i olejem do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy